Moder Svea

Typ: Hårdost

Lagring: 2 - 4 månader

Beskrivning: Hårdost, även kallad pressad ost, saltad och med full fetthalt. Denna ost är en snäll hårdost som blir mer smakrik mindre krämig och mer grynig i konsistensen vid längre lagring. Gjord på opastöriserad komjölk.

 

Rakel

Typ: Raclette

Lagring: 1,5 - 4 månader

Beskrivning: Denna ost har ett orangefärgad yta och en speciell lite "stallig" doft. Den är halvmjuk, saltad ost. Smälter som en raclette efter 6 veckors lagring, vinner på längre lagring som kittost. Gjord på opastöriserad komjölk.

 

Brita

Typ: Vitmögelost 

Lagring: 3 - 8 veckor

Beskrivning: För att tillverka vitmögelost tillsätts vitmögelkultur i ystmjölken. Osten mognar sedan utifrån och in, vilket går att se på den vita skyddande yta. Ju längre en vitmögelost lagras, desto mjukare och krämigare blir den. Osten är opastöriserad och har en tydlig ton av champinjoner och nötter. Gjord på opastöriserad komjölk.  

 

Octavia

Typ: Halvhård Alpost

Lagring: 1 - 12 månader

Beskrivning: Hårdost, även kallad pressad ost, saltad och med full fetthalt. Denna ost är en snäll hårdost som blir mer smakrik mindre krämig och mer grynig i konsistensen vid längre lagring. Gjord på opastöriserad "sommar" komjölk. 

  

Julia

Typ: Hårdost

Lagring: 3 månader

Beskrivning: Beskrivning: Hårdost, även kallad pressad ost, saltad och med full fetthalt. Denna ost är en smakrik hårdost som blir mer krämig och mindre grynig i konsistensen vid längre lagring. Gjord på opastöriserad komjölk, påminner om cheddar.