Moder Svea
Typ: Hårdost
Lagring: 2 - 4 månader
Beskrivning: Hårdost, även kallad pressad ost, saltad och med full fetthalt. Denna ost är en snäll hårdost som blir mer smakrik mindre krämig och mer grynig i konsistensen vid längre lagring. Gjord på opastöriserad komjölk.
Rakel
Typ: Raclette
Lagring: 1,5 - 4 månader
Beskrivning: Denna ost har ett orangefärgad yta och en speciell lite "stallig" doft. Den är halvmjuk, saltad ost. Smälter som en raclette efter 6 veckors lagring, vinner på längre lagring som kittost. Gjord på opastöriserad komjölk.
Brita
Typ: Vitmögelost
Lagring: 3 - 8 veckor
Beskrivning: För att tillverka vitmögelost tillsätts vitmögelkultur i ystmjölken. Osten mognar sedan utifrån och in, vilket går att se på den vita skyddande yta. Ju längre en vitmögelost lagras, desto mjukare och krämigare blir den. Osten är opastöriserad och har en tydlig ton av champinjoner och nötter. Gjord på opastöriserad komjölk.
Octavia
Typ: Halvhård Alpost
Lagring: 1 - 12 månader
Beskrivning: Hårdost, även kallad pressad ost, saltad och med full fetthalt. Denna ost är en snäll hårdost som blir mer smakrik mindre krämig och mer grynig i konsistensen vid längre lagring. Gjord på opastöriserad "sommar" komjölk.
Julia
Typ: Hårdost
Lagring: 3 månader
Beskrivning: Beskrivning: Hårdost, även kallad pressad ost, saltad och med full fetthalt. Denna ost är en smakrik hårdost som blir mer krämig och mindre grynig i konsistensen vid längre lagring. Gjord på opastöriserad komjölk, påminner om cheddar.